A DK-s politikus szerint a vásárhelyi polgármester egy tévéműsorban már a fideszes képviselők segítségét kérte, hogy le tudja váltani az alpolgármesterét, ami arra utal, hogy elfogyott mögötte a többség.

A Demokratikus Koalíció vásárhely-makói választókerületi elnöke a közösségi médiában kommentálta hétfőn a vásárhelyi szocialista alpolgármester, Kis Andrea ismételt leváltási kísérletének ügyét. Mucsi Tamás azt írta, szerinte Márki-Zay Péter (és a háttérben jelentős befolyást gyakorló felesége) semmit nem értettek meg az ellenzék választási kudarcából és saját felelősségükből, s szövetségi politikájuk megerősítése helyett paranoiás módon tisztogatásba kezdtek.

Mucsi a posztjában szintén kifejtette: Kis mellett egy másik ellenzéki politikus, a jobbikos Dombi-Kiss László is Márki-Zay tisztogatásának áldozatául esett, tudomása szerint „nem keresztény emberhez méltó hangnemben” tették ki a városházáról.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a vásárhelyi polgármester egy tévéműsorban immár a fideszes képviselők segítségét kérte Kis leváltásához, illetve ahhoz, hogy alpolgármesterré nevezhesse ki a diszkótulajdonos Gyöngyösi Ferencet. Mucsi szerint ez arra utal, hogy elfogyott mögötte a többség.

„Úgy tűnik, semmit nem tanult Márki-Zay Péter, pedig már minden széthullik körülötte” – fogalmazott Mucsi Tamás a bejegyezésben.

Forrás: Promenád24

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest