A legmelegebb órákban a hőmérők higanyszálai megközelítik a 40 fokot. Ebben számottevő változást a hétvégén érkező gyenge hidegfront sem fog okozni.

Ma zavartalanul napos időre készülhetünk. A megélénkülő délkeleti szélben tovább fokozódik a hőség, a csúcsértékek elérik a 36-37 fokot. A déli órákban extrém erős lehet az UV-B sugárzás!

Csütörtökön egy árnyalattal tovább fokozódik a hőség, a 21-22 fok körüli minimumokról a hőmérő higanyszála 37-38 fokig kúszik fel. Legfeljebb a déli határszélen, a Vajdaságban alakulhat ki késő délután hőzivatar. Az élénk délkeleti szél helyenként meg is erősödhet. Többek között megyénkre is legmagasabb fokú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat; a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 29 fokot.

Pénteken is túlnyomóan napos időre készülhetünk. A délutáni, kora esti órákban helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A mérsékelt déli csak esetleges zivatarokban kaphat erőre. A legmagasabb nappali hőmérséklet 37-38 fok körül alakul, a legtöbb helyen a minimumok is 20 fok felett lesznek.

A hétvégén egy gyenge hidegfront hatására pár fokot mérséklődik a hőség, de még így is bőven melegebb lesz a sokéves átlagnál. Egy-egy zápor vagy zivatar elsősorban szombaton alakulhat ki. Előreláthatólag a jövő hét elején ismét 35 fokot meghaladó maximum hőmérsékletek lesznek, számottevő felfrissülés a hét közepén érkezhet.

További meteorológiai hírek, friss előrejelzések, aktualitások a Dél-Alföld meteorológia oldalon olvashatóak.

Forrás: Promenád24